Evaluarea motivationala

evaluarea motivationala - silueta-naturala.roSunt cu adevarat pregatit/a sa schimb o parte esentiala a modului meu de viata, modul de a manca?
Daca raspunsul este pozitiv, lucrurile sunt clare, bine definite si drumul spre rezultatele dorite este drept. Dieta personalizata este raspunsul cautat!
Insa de cele mai multe ori, raspunsurile la aceasta intrebare pot fi NU sau NU STIU, si nu e nimic in neregula cu aceste raspunsuri. In aceste situatii trebuie identificate si rezolvate cat mai repede problemele de circumstanta sau de esenta, care necesita timp, atentie si energie si care nu permit implicarea reala in program.

Analiza nutritionala completa

analiza-nutritionala-completa-silueta-naturala.roAceasta analiza face parte din procesul de evaluare nutritionala pe baza unor indicatori de aport, a comportamentului alimentar prezent si trecut, a masuratorilor antropometrice si biochimice, etc. Ea reprezinta calea cea mai sigura de identificare a nutrientilor care se consuma in cantitati necorespunzatoare. In urma acestei analize se identifica si preferintele alimentare, care trebuie sa se regaseasca in programul alimentar si in dieta personalizata, fiind punctul de plecare in stabilirea strategiei programului alimentar (a dietei personalizate).

Masurarea vitezei metabolismului bazal

masurarea-vitezei-metabolismului-bazal-silueta-naturala.roEstimarea aproximativa a nevoilor calorice ale unei persoane se poate calcula cu diverse formule empirice, disponibile pe internet, in reviste sau alte resurse. Testul respirator care se efectueaza la Natural Silhouette masoara EXACT numarul de kcal de care are nevoie un organism in repaus in 24 de ore, adica da verdictul asupra tipului metabolic: rapid sau lent. Fiecare organism este unic, iar dieta personalizata este solutia.
Rata metabolica bazala determina precis cate calorii consuma organismul nostru si care este aportul caloric ideal pentru a pierde eficient kg in plus.

Analiza compozitiei organismului

analiza-compozitiei-organismului-silueta-naturala.roCu ajutorul analizatorului corporal computerizat se determina prin bioimpedanta electrica si interpreteaza cu mare exactitate o serie de date si parametri antropometrici esentiali pentru evaluarea statului nutritional:
  • -Analiza compozitiei corporale (greutate, masa grasa, masa musculara, cantitate de proteine si minerale, masa totala a apei intra si extracelulare);
  • -Evaluare risc obezitate;
  • -Analiza abdominala (nivel grasime viscerala, raport talie/sold)
  • -Consumul Energetic Total[…]

Elaborarea programului alimentar

dieta-personalizataPentru a se stabili o dieta personalizata trecem printr-o serie de etape obligatorii pentru o evaluare cat mai exacta a nevoilor nutritionale specifice fiecarei persoane.
Recomandarea programului alimentarse va face pe baza rezultatelor obtinute in urma:
  • -Evaluarii motivationale
  • -Analizei statusului nutritional
  • -Masurarii exacte a vitezei metabolismului bazal
  • -Determinarii compozitiei generale si secventiale a organismului
  • -Alegerii alimentelor si combinatiilor alimentare potrivite dar si a preferintelor[…]

Mentinerea rezultatelor

mentinerea-greutatii-silueta-naturala.roCum ma mentin dupa ce am slabit? Este o intrebare pe care si-o pune pe buna dreptate o persoana care a dus o lupta asidua cu kg in plus, le-a invins si doreste sa-si mentina greutatea intre limitele normale. Odata atins obiectivul de a slabi un anumit numar de kg, exista tendinta naturala de acreste cantitatea de alimente consumate, comportament care, daca nu este controlat riguros va conduce inevitabil din nou la crestere ponderala. Si asa se poate ajunge iar la o greutate corporala mare, la probleme de sanatate si la disconfort fizic si psihic. Ideal este ca dupa atingerea[…]